Nordic Exceptional Trendshop

Siger den overskrift dig noget…?
Måske hjælper det, hvis jeg skriver NEXT2006 – unægteligt også en kende mere mundret, og overskrift-slash-logo for en begivenhed, arrangeret af InnovationLab, der fandt sted på ITU i den nysseligen overståede weekend.

– og det var sgu fedt, ikke så meget på grund af de flippede ting, som på grund af alt folket derude (det vender jeg tilbage til lige om lidt).

vsphere-01.jpg

Den hedder VirtuSphere, og det er mig derinde. Eller, det er det ikke, men det kunne det ha’ været, jeg prøvede den, og jeg kan anbefale oplevelsen, også selvom teknikken endnu ikke omfatter en wrap-around VR-skærm (for de mindre nørdede: Et par billedbriller, der viser et virtuelt synsfelt også ud ad øjenkrogen) – det er vildt skægt, og man får motion samtidig, skal jeg hilse fra mine benmuskler og sige…

Altså, man må godt nok indse, at stort set alt, der præsenteredes under en overskrift, som er noget i retning af “Fremtidens teknologi”, mere eller mindre var noget hø – en del dimser virkede ikke, fordi de enten var løbet tør for batteri, eller fordi det var prototyper, der selv på en god dag er upålidelige, og her rendte vi publik’ere jo og gramsede på alting.
Selv de få ting, der havde decideret produkt-karakter (og vistnok mere eller mindre befinder sig på markedet allerede) var ikke overbevisende i funktion, med få undtagelser.
Hvad der derimod var særdeles overbevisende, var udstilleres og værters entusiasme, og det enorme arbejde, der i hvert enkelt tilfælde lå bag det udstillede.

Se bare VirtuSphere’en herover (lad os kalde det et krops-interface til såkaldte “first person”-spil) – bare at bygge så’n en, mand! Og den skal kunne holde til, at en 80 kilos ungersvend med svigtende balance-evne tumler rundt inde i den i adskillige minutter (for øjene af sin datter – mand, der skal bygges nogle legehuse for at rette op på dén!).

Jeg fyrer lige nogle flere eksempler af, ikke i nogen bestemt orden (og udvalgt subjektivt og suverænt af yours truly, fordi jeg har lyst til at kommentere dem):

blinksbuttons.jpg
Blinks & Buttons – må nærmest beskrives som omvendt fotografering, og handler om dét sekund, et billede er taget – et andet sted i verden.
Systemet, som altså består af to ting, momentografi-apparatet (mit eget navn for det, som er godkendt af dets skaber) Buttons og fremviser-bordet Blinks, gør brug af Flickr og den tidskode, ethvert digitalt foto er udstyret med, og lader os opleve andre øjeblikke, der falder sammen med vore egne.
Måske er B&B mere en statement eller kunst end noget, der “kan bruges til noget”, men både sjovt, tankevækkende og yderst tiltalende, også i sin implementering.
Jeg ville gerne have Blinks som sofabord…

relaxtowin.jpg
Relax to Win – Et spil, som i stedet for joysticks eller gamepads har sensorer, der mærker spillernes puls.
Jo lavere en puls, spilleren har, jo hurtigere går den lille drage – slapper man nok af, flyver den endda. Efter sigende var der én, der tabte et spil, fordi hun (?) var foran, og udsigten til sejr fik hendes puls til at stige…

toneladder.jpg
Whitevoid – Gruppen var faktisk til stede med hele tre ting: Toneladder (billedet), Video Objects og Digital Book, der er tale om nogle ret interessante fyre fra Berlin, som ikke bare tænker skæve tanker, men også realiserer dem på brugbar måde.
Det er interaktions-design, sat ind i menneske-rammer, hvor det hører hjemme.

asciicam.jpg
ASCIIcam – “Like any piece of good art, it’s useless…”, har Vuk Cosic på et tidspunkt sagt (cirka, frit efter min hukommelse) om dette aggregat, der tager et foto, laver det om til ASCII-karakterer og printer det ud på en kassebon.
Vuk fortalte mig i øvrigt, at hans ASCII-film sælger ret godt fra amerikanske kunstgallerier… igen: Ikke specielt brugbart, men det er en interessant måde at bruge teknologi på, og så er det endda samtidig retro.

Derudover fik vi prøvekørt den efterhånden gamle nyhed Segway Personal Transporter, som er supersjov at køre på, lidt lissom et elektrisk løbehjul, men lidt mere “kropsnært”, i og med man styrer farten (og retningen frem/tilbage) ved at flytte sit tyngdepunkt.
Det lyder lidt bøvlet, men i løbet af få minutter har man fanget den og triller frejdig omkring – hvad de to drenge, der, udstyret med tilbørlige iLab-kort-i-nøglesnor, styrede Segwayshowet, gjorde i vildskab og med en rutine, der afslørede at det nok ikke er første gang.
– og hvad med GumSPotS, en slags stregkode baseret på tyggegummi-pletter på asfalten…

Og så videre, og så videre.

Jeg er ikke meget til at falde på halen over gadgets, InnovationLab har vist endda måttet stå for lidt flak i den anledning, så selvom jeg peger på tingene her, og selvom jeg klart synes, der var sjove og spændende ting, så er det – som nævnt i indledningen – menneskerne, der er interessante.

Det er interessant at tale med folk, der har gang i noget, og med folk, der interesserer sig for verden, nu og i fremtiden – jeg synes, det er i dét lys, udvikling og nyskabelse skal ses.
NEXT2006, som jeg oplevede den, var også en indikator for styrken i netværk – InnovationLab kalder sig selv for et netværk, og den hands-on-tilgang til tingene (kreative mennesker piller ved ting), der præger NEXT, er også samtalefremmende, og dermed skabes mere netværk.

So in conclusion: Godt arrangement, iLab – det er fint med mig at bruge dimser, dingenoter og gadgets som katalysator for at bringe dén slags mennesker sammen og få dem til at snakke.
Det virker jo.

De mest interessante dimser og processer har det i øvrigt med, synes jeg, at være nogen der reelt adresserer og forholder sig til menneskers aktiviteter – men det er en helt anden historie…

Jesper W.
Primus Motor
– og ekspert i at gøre en kort historie lang

Reklamer

En kommentar to “Nordic Exceptional Trendshop”

  1. INDEX: (re)visited… « Primus Motor’s Noter Says:

    […] Jeg savnede den følelse jeg fik, da jeg var på NEXT i hine tider. […]

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s


%d bloggers like this: