Æres-nørder

For lidt tid siden forfattede jeg en mail, som det var min intention at sende til Simon Bressendorf & Søren Thor Jørgensen på DR – jeg kunne ikke opspore d’herrers mail-adresser, og blev, som det er min natur, optaget af andre ting, og nu er teamet gangen heden og mailen forældet.
I dag, da jeg støvede af på mit harddrive, snublede jeg over den, og fordi jeg stadig mener hvert et ord, får den (næsten) evigt liv her i bloggen:

simonsøren

Højtærede Søren og Simon –

Det er med stor fornøjelse, at Primus Motor hermed, efter egen diktatoriske og subjektive beslutning, udnævner Jer til æresmedlemmer af Grant’s Chair Netværk for Kreative Professionelle.

I har gjort Jer fortjent til denne udnævnelse, fordi I, via Jeres TV’s-program Store Nørd, repræsenterer nogle af de værdier og egenskaber, der bør anerkendes og endda efterstræbes af kreative proffer inden for enhver disciplin.

Et typisk Store Nørd-projekt går ud på at bruge en stor og sund nysgerrighed til at stille intelligente spørgsmål, som fører til tilegnelse af viden og tit en snak med eksperter, og endelig til skabelsen af et produkt af en eller anden art, som beskriver, forklarer og/eller udnytter den viden, I har tilegnet Jer.
Det er jo præcis den samme problemløsnings-opskrift, som den kreativt problemløsende professionelle anvender: Fra en – forhåbentlig – intelligent problemdefinition, over research, vidensindsamling etc., til skabelse af et slutprodukt.

I har efterhånden arbejdet for DR og lavet Store Nørd i lang tid, og viser os, at man kan fastholde et job som Krea-Pro (fy for den, hjemmelavet sammentrækning!) – samtidig med at I viser ungerne, at spørgetrang, skaberevne og lysten til at lege kan bruges til noget (hvor mange af os kan prale af at have fået en Ellert til, ikke bare at køre enormt stærkt, men også både flyve og sejle?).

I har det, vi kalder en “get shit done”-holdning – hellere se at få lavet nogle forsøg og skruet nogle ting sammen, som måske ikke virker, end sidde med hænderne i skødet og snakke og teoretisere tingene ihjel.

I tager jer selv, jeres viden og erfaring alvorligt, men ikke højtideligt – og bruger den til både at spørge, svare og til at håndtere, at man af og til klokker lidt i spinaten.

I henvender jer til et publikum, der pr. definition ved mindre om stoffet end Jer selv – de er jo børn, og I voksne – men I respekterer dem og taler aldrig ned til dem, og deler gavmildt og sjovt ud af Jeres viden, humør, og også temperamenterne, I har.

Konklusion: Håndtegn og kudos til de Store Nørder, vi andre kreative professionelle kan lære meget af Jer – velkommen i Grant’s Chair!

*luk øjnene og forestil Jer, at I står på en scene foran os allesammen, med flade, sorte, amerikanske professor-hatte, kapper og et sammenrullet æresdiplom i hånden, og vinker fåret til kameraerne…*

Jesper W.
Primus Motor
– jeg skulle hilse fra min datter og sige STORE NØRD!

Reklamer

En kommentar to “Æres-nørder”

  1. Simon - Nørd Says:

    Takker!

    Det er mig en meget stor ære!

    Mvh Simon Bressendorff

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s


%d bloggers like this: